Zaterdagse versmarkt terug op Markt Sittard

Sittard-Geleen, 2 juli 2020 – De versmarkt in Sittard vindt vanaf 4 juli weer plaats op de Markt. Horeca- en marktondernemers hebben onder begeleiding van de gemeente onderling afgesproken hoe ze het marktplein op zaterdag samen coronaproof kunnen indelen.

Voor de zaterdagse versmarkt in combinatie met terrassen op het plein is afgelopen maandagmorgen 29 juni een proefopstelling geplaatst. Daarbij is ook gekeken naar de ruimte die hulpverleners nodig hebben bij calamiteiten (denk aan ladderwagens van de brandweer). Dat heeft ertoe geleid dat alle partijen het nu eens zijn over het gezamenlijk gebruik van de markt op zaterdag.

Belangrijk voor het publiek is dat de fietsstrook tussen de Paardestraat en de Rosmolenstraat en de weg tussen de Paardestraat en de Oude Markt vervallen en de Markt dan dus voetgangersgebied wordt. Uiteraard zal dit met borden kenbaar worden gemaakt.

De weekmarkt op donderdag in Sittard blijft gebruik maken van het marktplein, waarbij ook overeenstemming is over de plekken waar verschillende marktkooplieden hun waar verkopen.

Door de 1,5 meter richtlijnen in verband met corona mogen er minder tafeltjes en stoelen op de normaal beschikbare terrasruimte staan. Daarom mogen de horecabedrijven hun terrassen tijdelijk uitbreiden naar het marktplein. Ze hoeven hiervoor geen extra precariobelasting te betalen. Omdat ook de week- en de versmarkt op het marktplein staat, is de afgelopen weken gezocht naar de beste manier om beide activiteiten te combineren en zo de aantrekkelijkheid van het centrum van Sittard te bevorderen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*