Wethouder Pieter Meekels voorzitter G40-economie

Sittard-Geleen, 17 juli 2020 – Wethouder Pieter Meekels van Sittard-Geleen is gekozen tot voorzitter van de pijler Economie en Werk van de G40, het netwerk van veertig (middel)grote steden in Nederland. Hij is daardoor ook lid geworden van het dagelijks bestuur van het G40 Stedennetwerk.

Pieter Meekels was al vice-voorzitter van de pijler Economie en Werk. Toen de voorzitterspost vrijkwam omdat Willemien Vreugdenhil stopte als wethouder (in Ede) heeft hij geen moment getwijfeld en zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap. ,,Interbestuurlijke en regionale samenwerking zijn punten waar ik de komende tijd veel aandacht aan wil besteden,” aldus Pieter Meekels, die aangeeft dat sociaal ondernemerschap, smart cities (data en internet gebruiken om steden te besturen), een sterke keten van participatie, leren, werken en ondernemen, vitale binnensteden en human capital (investeren in mensen) ook onderwerpen zijn die de komende tijd in G40-verband aan de orde komen.

De 40 gemeenten van de G40 zijn: Alkmaar, Almelo, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Deventer, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerlen, Helmond, Hengelo, ’s-Hertogenbosch, Hilversum, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Oss, Roosendaal, Sittard-Geleen, Schiedam, Tilburg, Venlo, Zaanstad, Zoetermeer en Zwolle.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*