Wethouder Hodzelmans neemt afscheid van Beekse politiek

Wethouder Hub Hodzelmans, gemeente Beek (foto Harry Heuts)

Beek, 18 januari 2022 – Wethouder Hub Hodzelmans neemt per 17 februari 2022 afscheid van de Beekse politiek. De reden voor zijn vertrek zijn aanhoudende gezondheidsproblemen die een terugkeer in het Beekse college in de weg staan.

De in Spaubeek woonachtige Hodzelmans trad, nadat hij enkele jaren als commissielid actief was voor CDA, in 2010 toe tot de gemeenteraad. Sinds 2015 bekleedde hij een wethouderspost in twee opeenvolgende Beekse colleges.

Hodzelmans had onder meer Grote Projecten, Brede Watertaken, Bedrijfsvoering en Burgerkracht in zijn portefeuille. Als portefeuillehouder stond hij aan de wieg van de realisatie van de Brede Maatschappelijke Voorziening in Spaubeek en gaf hij het startschot voor voor fase 1b van het openmaken van de Keutelbeek.

Wethouder Hodzelmans: “Op deze manier afscheid nemen doet verdriet, maar ik kijk met een blij en trots gevoel terug op de periode waarin ik als wethouder de Beekse gemeenschap mocht dienen. Ik ben de gemeenteraad, het college en de gemeentelijke organisatie zeer dankbaar dat zij mij daartoe in staat hebben gesteld.”

In oktober 2020 kreeg wethouder Hodzelmans dusdanige hartproblemen dat hij zich moest ziekmelden. Wethouder Ralph Diederen nam daarop zijn taken tijdelijk waar. Nadat Hodzelmans na een medische ingreep hersteld leek, keerden in januari 2021 de hartklachten terug. Sinds maart 2021 wordt hij vervangen door waarnemend wethouder Rob Schwillens.

De Gemeente Beek en het voltallige college bedankt wethouder Hodzelmans voor zijn tomeloze inzet en betrokkenheid en wenst hem een goed en spoedig herstel toe.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*