Tweede fase verkoop oude raadhuis van start

Het oude gedeelte van het raadhuis van Geleen met horecafunctie zoals gepresenteerd tijdens de persconferentie van 28 november 2018. Artist impression: Erik Thomas Architect.

Sittard-Geleen, 1 oktober 2021 – Op vrijdag 1 oktober 2021 start de tweede fase van de verkoop van het oude raadhuis in Geleen. Het gebouw staat inmiddels leeg en is ontkoppeld van de overige gemeentelijke gebouwen. Op basis van de ervaringen die de afgelopen tijd zijn opgedaan, is besloten om naast de gewenste horeca op de begane grond het mogelijk te maken dat op de eerste, tweede en derde verdieping kantoor- en vergaderfaciliteiten gerealiseerd worden.

Het oude raadhuis in Geleen is in april in de verkoop gegaan. Meer dan zestig geïnteresseerden uit het hele land hebben bij de makelaar informatie opgevraagd over het pand. Uiteindelijk zijn er twee mogelijke kandidaten overgebleven. Gedurende de eerste fase van de verkoop is echter gebleken dat alleen een horeca-functie in het gebouw (zoals oorspronkelijk de bedoeling was) van invloed is op de gebruiksmogelijkheden en de verkoopmogelijkheden. Daarnaast is de afgelopen tijd duidelijkheid gekomen over bijvoorbeeld de omvang van het terras en het al dan niet kunnen gebruiken van andere buitenruimte (bijvoorbeeld voor afvalcontainers) door een horecabedrijf.

Dankzij deze duidelijkheid enerzijds en met het oog op de uitgebreidere mogelijkheden die op de bovenverdiepingen van het oude raadhuis zijn toegestaan, is besloten om in de tweede fase van de verkoop nog eens iedere potentiële belangstellende de gelegenheid te geven in te schrijven. De geïnteresseerden uit de eerste fase zullen actief op de hoogte worden gesteld van de gewijzigde en verduidelijkte voorwaarden. Ook via verschillende (vastgoed)websites wordt de aandacht nogmaals gevestigd op het oude raadhuis in Geleen.

Een verkoopleidraad is te downloaden of te vinden op de website van de makelaar. De inschrijving moet gebeuren bij een notaris en dient voor 16 november 2021 binnen te zijn. In de verkoopleidraad staat precies hoe dat moet. Daarin staat ook op welke criteria de inschrijving beoordeeld zal worden en welke randvoorwaarden en afspraken er allemaal gelden, zoals bijvoorbeeld het handhaven van de oude raadszaal en de klok en het hijsen van de vlag.

Het oude raadhuis in Geleen ligt aan het gedeelte van de Markt dat het horecaplein genoemd wordt. De toekomstige horeca in het oude raadhuis moet het horecaplein versterken en ook de kantoren of flexplekken in het gebouw kunnen direct dan wel indirect de aantrekkelijkheid van het centrum van Geleen verbeteren.

Zie ook

10-10-2019: Dossier: openbare verkoop oude raadhuis Geleen

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*