Sterk Techniek Onderwijs Zuid-Limburg tekent in op versterkte samenwerking met het bedrijfsleven in de gemeente Sittard-Geleen.

Handtekeningen die écht werden gezet, tijdens het officiële tekenmoment binnen de muren van het DaCapo College. Vertegenwoordigd door directies en besturen van de gastlocatie DaCapo College, Sterk Techniek Onderwijs Zuid-Limburg, Ondernemersvereniging BSG en enkele leden en de portefeuillehouders van Onderwijs en Economie van gemeente Sittard-Geleen.

De deelnemende partner uit het bedrijfsleven, zijnde Ondernemersvereniging Bedrijven Sittard-Geleen (BSG), tekende namens de leden een samenwerkingsovereenkomst met Sterk Techniek Onderwijs Zuid-Limburg. In co-creatie willen partijen bereiken dat het technisch vmbo, kwalitatief en kwantitatief, bijdraagt aan een duurzaam evenwicht tussen vraag en aanbod op de technische arbeidsmarkt in de regio.

BSG maakt zich verder hard om vanuit de triple-helix gedachte ook de lokale overheden, en dan met name de Gemeente Sittard-Geleen, te betrekken in de gezamenlijke ambitie om Sterk Techniek Onderwijs in Zuid-Limburg voortdurend aan te jagen.

Bedrijven krijgen door de samenwerking verdere toegang tot nieuwe instroom van geïnspireerde en beter voorbereide jonge werknemers, leerlingen van divers niveau, nieuwe netwerken, potentiële promotie van werkwijzen en materialen en mogelijkheden om innovatie in het onderwijs in te brengen.

Eén van de activiteiten is de gezamenlijke organisatie en uitvoering van de T-splitsing. Sinds jaren een succesvol project tussen het vmbo (DaCapo College) en lokale ondernemers. Daarnaast zullen er andere activiteiten worden georganiseerd met de bedrijven die lid zijn van BSG en met andere groepen leerlingen. Al deze activiteiten dienen als doel om het techniekonderwijs te versterken en meer leerlingen te stimuleren voor techniek.

Deze samenwerkingsovereenkomst treedt in werking op 19 april 2021 en geldt tot 31 december 2023.

Beide partners hebben de intentie om ook na de duur van het project te blijven samenwerken aan het versterken van het technisch vmbo-onderwijs.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*