Steinse gedupeerden toeslagenaffaire in beeld

Donderdag, 4 februari 2021 – De gemeente Stein gaat gedupeerden van de toeslagenaffaire toch proactief hulp aanbieden. De Belastingdienst/Toeslagen heeft de gemeente namelijk recent gemachtigd om contact op te nemen met de gedupeerde inwoners. De gemeente kan hulp bieden op het gebied van huisvesting, inkomen, schulden, zorg en gezin.

Privacy

Eerder plaatste de gemeente Stein een oproep waarin gedupeerden gevraagd werd zich zelf bij de gemeente te melden. De privacy wetgeving stond gegevensuitwisseling tussen de gemeente en de Belastingdienst namelijk niet toe. Een machtiging van de Belastingdienst aan de gemeente maakt dit nu wel mogelijk. Daarmee ligt voor de gemeente Stein de weg open om contact op te nemen met de gedupeerde of diens (wettelijke) vertegenwoordiger van de toeslagenaffaire en hulp aan te bieden.

Vrijblijvend aanbod

Wie door de gemeente wordt benaderd, beslist zelf of de hulp wordt aanvaard. Het hulpaanbod heeft dan ook een vrijblijvend karakter. Het staat inwoners te allen tijde vrij om de geboden hulp te weigeren. Wanneer de betrokkene geen hulp wenst te ontvangen, worden de gegevens direct verwijderd.

Uiteraard kunnen gedupeerden met vragen en ondersteuning ook zelf contact opnemen met de gemeente. Dat kan via mevrouw Dorien van Oorschot, telefoonnummer 046 – 43 59 393.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*