Stein stelt voor de zesde keer een steunmaatregelenpakket

Stein, 4 februarti 2022 – Gemeente Stein stelt voor de zesde keer een lokaal steunmaatregelenpakket in voor ondernemers, verenigingen en cultuursector van meer dan € 60.000. Het pakket omvat, boven op de landelijke steunmaatregelen, onder meer ondersteuning voor ondernemers, de cultuursector en de functionele accommodaties.

Het steunpakket is tot stand gekomen in nauw overleg met de verschillende disciplines (sport, cultuur, accommodaties) binnen de gemeenten waarbij ook de aanvragen voor de lokale steunmaatregelen zijn behandeld.

Wethouder Natascha Wingelaar: “Het zal zeker nog jaren duren eer de ondernemers weer op het niveau zijn van voor 2020. Op deze manier proberen we lokaal een helpende hand extra uit te steken. De gemeenteraad heeft hiervoor ook middelen beschikbaar gesteld. Op dit moment is er reeds € 500.000 ten goede gekomen aan ondernemers, verenigingen en cultuurinstellingen. De criteria en hoe hier een beroep op kan worden gedaan, staan vermeld op de website van de gemeente Stein. Ook kan er altijd contact op worden genomen via ondernemen@gemeentestein.nl.”

Ook heeft het college besloten om dit jaar onderzoek te doen naar de mogelijke vormen van gemeentelijke belastingen en leges, kwijt te kunnen schelden voor ondernemers die het hardst getroffen zijn door de coronacrisis. Op deze manier hoopt de gemeente een steun in de rug te zijn voor de sectoren die vaak zwaar te lijden hebben gehad onder de corona-maatregelen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*