Sittard-Geleen start Informatiepunt Samen Sterk

Sittard-Geleen, dinsdag 14 april –  De gemeente Sittard-Geleen heeft samen met Partners in Welzijn het Informatiepunt Samen Sterk opgezet. Op verschillende plekken in de gemeente ontstaan initiatieven van inwoners die elkaar onderling helpen en steunen, elkaar een hart onder riem steken tijdens de coronacrisis. Het Informatiepunt Samen Sterk (www.sittard-geleen.nl/samensterk) is bedoeld om deze initiatieven zo breed en centraal mogelijk onder de aandacht te brengen. 

Brief burgemeester Verheijen

Alle inwoners van Sittard-Geleen ontvangen deze week een brief van burgemeester Hans Verheijen waarin hij het Informatiepunt Samen Sterk onder de aandacht brengt. Het informatiepunt brengt mensen die hulp nodig hebben rechtstreeks in contact met bestaande en nieuwe initiatieven van inwoners die hulp aanbieden. Ook zijn diverse zorgpartners aan het Informatiepunt verbonden. Zo biedt Partners in Welzijn hulp en ondersteuning op tal van gebieden, bijvoorbeeld in de vorm van maatschappelijk werk. De organisatie heeft daarnaast contact met een uitgebreid netwerk van vrijwilligersorganisaties en zorgaanbieders die inzetbaar zijn.

Samen duurzaam

Door op deze manier samen onze krachten te bundelen, door mensen met een hulpvraag in contact te brengen met een helpende hand, zijn we samen sterk voor Sittard-Geleen. Dat sluit mooi aan bij de overtuiging van de gemeente om samen te werken aan een duurzame toekomst voor Sittard-Geleen. Onder de noemer Samen Duurzaam bieden we ruimte aan inwoners, ondernemers en instellingen en richten we onze aandacht gezamenlijk op thema’s als gezondheid, wonen en leven.

Informatiepunt Samen Sterk

Het Informatiepunt Samen Sterk is op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar via: 046 – 457 57 00. Een overzicht van alle initiatieven is te vinden via www.sittard-geleen.nl/samensterk.

Ansichtkaart Ich blief thoes veur dich
Alle inwoners ontvangen bij de brief van de burgemeester ook een ansichtkaart. Deze kaart kunnen inwoners sturen naar iemand die dagelijks in de weer is voor anderen. Of naar iemand die ze graag een hart onder de riem steken. Een klein, maar warm gebaar.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*