Sittard-Geleen: Namen twee externe informateurs / adviseurs bekend

Logo gemeente

Sittard-Geleen, 23 augustus 2019. Twee externe informateurs / adviseurs, dhr. Chris Rutten en mevr. Ellen van den Hoven, gaan de mogelijkheden na van de vorming van een college dat kan steunen op een breed draagvlak van de gemeenteraad. Aanleiding hiervoor is het verlies van de meerderheid in de gemeenteraad van de huidige coalitiepartijen. Het aanzoeken van de twee informateurs is gedaan in overleg met de heren Meekels en Houtakkers. Burgemeester Cox handelt overeenkomstig de afspraken die gemaakt zijn met de vertegenwoordigers van alle groeperingen in de raad.

De informateurs zullen eerst gesprekken voeren met de vertegenwoordigers van het GOB en het CDA en vervolgens met de vertegenwoordigers van overige fracties. Er is een vrij speelveld voor de informateurs. Er staat druk op het proces en de informateurs worden gevraagd bij voorkeur binnen vier tot zes weken met een advies te komen.

Profiel Chris Rutten

De in Susteren geboren Chris Rutten is een voormalig burgemeester. Rutten doorliep het gymnasium aan het Bisschoppelijk College in Sittard en voltooide daarna zijn rechtenstudie. Hij was 10 jaar lang de burgemeester van Nuth. Daarnaast is hij burgemeester van Middelburg en vervolgens van Breda geweest. In 2004-2005 was hij waarnemend burgemeester van Weert, in 2005 nam hij het burgemeesterschap van Wageningen waar en van 2005 tot 2006 dat van Dongen. Ook leidde hij een speciale visitatiecommissie die de bestuurskracht van de Limburgse gemeenten onderzocht. In 2006 werd hij voorzitter van de Kamer van Koophandel West-Brabant en in 2008 van de Kamer van Koophandel van Zuidwest-Nederland.

Profiel Ellen van den Hoven

De ‘rode draad’ in de loopbaan van Ellen van den Hoven kenmerkt zich door zowel advies-, management en directieverantwoordelijkheid in organisaties die zich richten op HRM dienstverlening, waaronder Randstad Holding en Raadgevend Bureau Claessens. Opdrachtgevers bevonden zich in zowel het bedrijfsleven, de zorg en overheid. In 1998 heeft zij Crown Gillmore BV opgericht. Crown Gillmore is uitgegroeid tot een landelijk opererend bureau dat zich richt op de begeleiding van organisatie bij de inrichting van hun topstructuur, heel specifiek op het maken van de juiste matches tussen mensen onderling en mensen en organisaties. Overige dienstverlening betreft coaching en assessments. Dit gebeurt zowel landelijk als ook vaak voor opdrachtgevers in (Zuid) Limburg, waaronder enkele Limburgse ziekenhuizen, waarvan Zuyderland MC een belangrijke opdrachtgever is. Opdrachtgevers in andere sectoren zijn Daelzicht, Vivantes, Radar, Universiteit van Maastricht en Brightlands. Op persoonlijke titel is mevrouw Van den Hoven gevraagd voor de ondersteuning van meerdere vertrouwenscommissies bij de voorbereiding op de werving van een nieuwe burgemeester.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*