Sittard-Geleen koopt twee panden horecastraatje

Logo gemeente

Sittard-Geleen, 6 juli 2020 – Het college van B&W van Sittard-Geleen heeft overeenstemming bereikt met eigenaar Leeuw Beheer over de aankoop van voormalig café De Brabander aan de Markt in Geleen. Eerder dit jaar is ook een akkoord bereikt met Gulpener Bierbrouwerij over de aankoop van Amadeus.

De gemeente heeft nu bijna alle panden in het voormalige horecastraatje in Geleen in bezit. Alleen de eigenaar van het cafetaria in het pand Markt 39 wil het pand niet verkopen.

Tijdelijke invulling

In afwachting van de ontwikkeling van definitieve plannen voor het voormalige horecastraatje, wordt bekeken of de panden tijdelijk een andere bestemming of invulling kunnen krijgen, of dat op een andere manier het aanzicht van de panden verbeterd kan worden, zegt wethouder Pieter Meekels (stedelijke ontwikkeling). De aankoop van het Horecastraatje is in 2017 gestart op basis van het plan om het stadhuis van Geleen uit te breiden. Op de plek van de horecapanden zouden kantoren komen voor ambtenaren. Enige tijd geleden is besloten om de gemeentelijke huisvesting (zowel bestuur als ambtenaren) mee te nemen in de Toekomstvisie 2030, die in november door de gemeenteraad wordt vastgesteld

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*