Sittard-Geleen etappeplaats van Simac Ladies Tour

Sittard-Geleen, 19 augustus 2021 – Sittard-Geleen is op zaterdag 28 augustus etappeplaats in de 23e editie van de Simac Ladies Tour. Deze etappekoers vindt plaats van 24 tot en met 29 augustus. De Simac Ladies Tour is de eerste wielerwedstrijd in Nederland in 1,5 jaar die mét publiek verreden gaat worden. Om dit mogelijk te maken onder de huidige coronamaatregelen, is in samenspraak met de burgemeesters van de gemeenten die start- en/of finishplaats zijn, een aantal aanvullende maatregelen genomen.

Alle maatregelen zijn gericht op het voorkomen van het samenkomen van teveel mensen op dezelfde locatie en op het handhaven van de 1,5 meter afstand.

De Simac Ladies Tour is een wielerwedstrijd voor vrouwen in het kader van de UCI Women’s World Tour. De beste wielervrouwen ter wereld doen mee aan deze 6-daagse etappekoers door Nederland. Op de deelnemerslijst prijken de namen van onder anderen Marianne Vos, Kirsten Wild en Ellen van Dijk. Alle etappes zijn dagelijks live op TV te volgen bij Eurosport en L1.

Wereldtop

Wethouder Sport, Andries Houtakkers, is verheugd de wereldtop van het dameswielrennen in Sittard-Geleen te mogen verwelkomen. ,,Mede dankzij de topprestaties die de rensters de voorbije jaren hebben neergezet, heeft het vrouwenwielrennen een enorme impuls gekregen. We zien steeds meer jonge meiden op de racefiets. Aanstormende talenten die net zo goed willen worden als hun grote voorbeelden die tijdens de Simac Ladies Tour voorbijkomen. Dat werkt enorm stimulerend.”

Veelzijdige wielergemeente

In de Simac Ladies Tour, die dit jaar start op de wielerbaan in Geleen – een piste waarop al sinds 1932 wordt gefietst – toont Sittard-Geleen de veelzijdigheid van de stad als wielergemeente eens te meer aan. Andries Houtakkers: ,,We dragen de wielersport dan ook een warm hart toe. Niet voor niks is Sittard-Geleen het thuis van het Tom Dumoulin Bike Park, uniek in Nederland en bij uitstek een plek waar wielrennen – maar zeker ook andere sporten – tot bloei kunnen komen. Of het nu gaat om topsport of breedtesport. We stimuleren jong en oud om naar vermogen te bewegen en te sporten. Wielerevents als de Simac Ladies Tour dragen daar zonder meer aan bij.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*