Sittard-Geleen bouwt zwem- en schaatscomplex met euregionale allure

Sittard-Geleen, 20 november 2020 – Met de vernieuwing van Glanerbrook tot dé centrale zwem- en schaatsvoorziening van Sittard-Geleen, krijgt het complex diverse lokale, regionale en euregionale voorzieningen. De bouw van een 50-meter wedstrijdbad zorgt voor een enorme impuls voor de Limburgse zwemsport en door een overkapping van de 400 meter schaatsbaan is het straks nóg aantrekkelijker voor de euregio om een groot deel van het jaar te schaatsen in Geleen. Ook ontstaat er een indoor-wielertempel met kombochtenbaan. Het voorstel over de ‘vernieuwbouw’ van Glanerbrook is door het college van B&W aangeboden aan de gemeenteraad. In december neemt de raad een definitief besluit over de plannen.

Verantwoordelijk wethouders Ton Raven (Sport) en Leon Geilen (Accommodaties) spreken over een uniek plan. “Met dit voorstel doen we meer dan recht aan het besluit in 2017 van de raad om tot één centrale zwem- en schaatsvoorziening te komen. De Limburgse binnensport krijgt hiermee een parel van (inter)nationale allure, met een handbaltempel en ijshalarena”, aldus Ton Raven. Wethouder Leon Geilen vult aan: “Er zal nadrukkelijk aandacht zijn voor hoe het vernieuwde Glanerbrook en de overkapping van de schaats- en wielerbaan in de omgeving kunnen worden ingepast. We kijken daarbij ook naar de samenhang met het Burgemeester Damenpark. Er wordt gekeken naar hoe het gebouw en het park kunnen bijdragen aan gezondheid, veiligheid en vergroening.”

Na uitvoerig onderzoek van adviesbureau Synarchis wordt niet gekozen voor een volledige nieuwbouw op deze locatie, maar voor een ‘vernieuwbouw’, een ingrijpende vernieuwing van de bestaande voorziening. Enerzijds vanwege de lagere investeringskosten, anderzijds vanwege de duurzaamheidsambities van de gemeente. De raad wordt gevraagd om in te stemmen met een investeringskrediet van 48,3 miljoen euro.

1 Trackback / Pingback

  1. Gemeenteraad van Sittard-Geleen keurt begroting 2021 goed – Platform 046

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*