Samen sterk: Steunpunt Mantelzorg WM en Ecsplore slaan handen ineen

De vakleerkrachten van Ecsplore

Samen sterk… dat geldt ook bij de ondersteuning van de mantelzorgers in de gemeenten Sittard-Geleen en Beek. De vakleerkrachten van Ecsplore bieden in deze coronatijd het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek hierbij een helpende hand. Naast deze inzet helpen de vakleerkrachten ook ruim 20 basisscholen met de praktische uitvoering van de noodopvang voor kinderen.

Omdat de vakleerkrachten vanwege de sluiting van de basisscholen geen fysieke lessen op school konden geven, hebben de vakleerkrachten sinds begin januari de medewerkers van het Steunpunt geholpen bij het bellen van alle geregistreerde mantelzorgers. Die contacten zijn belangrijk voor mantelzorgers. Enerzijds voor het bieden van een luisterend oor, anderzijds om eventuele vragen door te verwijzen naar de professionals van het Steunpunt. Soms komen schrijnende verhalen naar voren. Echter, ook nu weer, ervaren mantelzorgers het als een grote steun dat er aan hen wordt gedacht.

Mantelzorgers van de gemeenten Sittard-Geleen en Beek die ondersteuning wensen of vragen hebben, kunnen natuurlijk ook altijd zelf contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek via 046 – 457 57 00 of via mantelzorg@piw.nl. Ook staat alle actuele informatie op de website van het Steunpunt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*