PVV pleit voor versoepeling regels voor woningtoevoegingen

Afbeelding van MichaelGaida via Pixabay

PVV Sittard-Geleen heeft voor de gemeenteraadsvergadering van donderdag 8 oktober een motie ingediend voor de versoepeling van de regels voor woningtoevoegingen.

De politieke partij noemt de door de provincie Limburg op 29 juni aangenomen motie waarin is aangegeven dat het nu de taak is van de gemeente om in hun eigen lokale woonbeleid de beoogde versoepeling van de nieuwbouwregels door te voeren.

Via de motie van PVV wordt aan de gemeenteraad gevraagd om in te stemmen met de (aanstaande) provinciale beleidswijziging. Ook wordt gevraagd om per direct te stoppen met het opleggen van sloopverplichtingen en/of financiële compensatieverplichtingen aan initiatiefnemers van nieuwe woningbouwplannen en het stoppen van het eenzijdig schrappen van plannen in de woningprogrammering.

Als motivatie wordt genoemd dat de strenge woningbouwregels een onderwerp van discussie blijft bij ruimtelijke ontwikkelingen. De PVV verwacht door de belemmerende regels op te heffen een impuls te kunnen geven aan de woningmarkt en economie. Er wordt gepleit voor betaalbare woningen voor jongeren (voornamelijk huur), starters, senioren en mensen met een zorgvraag.

Mede indieners van deze motie zijn D66 en de Fractie Fredrix.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*