PvdA-Tweede Kamerlid Joris Thijssen bezoekt Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 7 februari 2022 – Op vrijdag 11 februari 2022 bezoekt PvdA-Tweede Kamerlid Joris Thijssen Sittard-Geleen. Het werkbezoek begint in de wijk Hoogveld, waar hij met inwoners van Hoogveld en Limbrichterveld in gesprek gaat over de gestegen energierekening.

De PvdA-afdeling van Sittard-Geleen biedt hem tijdens dit gesprek een petitie aan, met de oproep van inwoners om de prijzen voor warmtenetten los te koppelen van de gasprijzen. Wijken met een warmtenet, zoals Hoogveld en deels Limbrichterveld hebben daar namelijk veel last van. Na het gesprek met inwoners en het in ontvangst nemen van de petitie bezoekt hij de Biomassa Energiecentrale Sittard (BES).
Kamerlid Thijssen heeft aangegeven ook geïnteresseerd te zijn in de plannen rondom de Schwienswei. Hij laat zich informeren over de plannen voor een vakantiepark in dit natuurgebied en de inzet van de PvdA om zwembad De Nieuwe Hateboer te behouden.

Na de Schwienswei bezoekt hij de wijk Lindenheuvel. De PvdA zamelt statiegeldflessen in voor de actie die basisschool ’t Heuvelke is gestart. Hij zal meehelpen de ingezamelde flessen af te leveren bij de school. Tot slot gaat hij op de Bloemenmarkt in gesprek met inwoners, ook hier over de gestegen energieprijzen. En over het leefbaarheidsfonds voor Lindenheuvel dat op initiatief van de PvdA Limburg wordt ingesteld.

Het programma ziet er als volgt uit:
11:00-12:00 uur: gesprek met inwoners en wijkplatform, locatie Theehuis Hoogstaete, Hoogveld
12:15-12:45 uur: bezoek aan de Biomassa Energiecentrale Sittard (BES)
12:45-13:15 uur: bezoek aan de Schwienswei
13:30-14:30 uur: basisschool ’t Heuvelke, aansluitend Bloemenmarkt Lindenheuvel

Meer informatie is verkrijgbaar via Paul Kubben, 06 – 510 34 261, paulkubben@gmail.com.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*