Pilot schuldenfunctionaris rechtbank succesvol

Sittard-Geleen, 18 februari 2022 – In januari 2020 is rechtbank Limburg als proef gestart met een schuldenloket. Na twee jaar is de proef geëvalueerd. In Limburg zijn er ruim 60 situaties geweest waarbij problemen werden gesignaleerd door inzet van een schuldenfunctionaris. Het schuldenloket blijkt waardevol en effectief en wordt daarom ook voortgezet.

De gemeente Sittard-Geleen werkt met diverse partners samen om zo goed en zo vroeg mogelijk problematische schulden te kunnen signaleren. Zo ook met rechtbank Limburg. In de praktijk bleek namelijk dat ongeveer driekwart van de schuldenaren die in contact komen met de schuldenfunctionarissen nog niet bij de gemeente bekend waren.

Schuldenvrije toekomst

Een schuldenfunctionaris van rechtbank Limburg is een tussenpersoon tussen de rechtspraak en gemeentelijke schuldhulpverlening. De functionaris voert een gesprek met iemand met vermoedelijke schulden om informatie te verzamelen. En maakt voor de schuldenaar een afspraak bij de gemeente. De gemeente neemt de aanvraag voor hulp verder over en start met de begeleiding naar een schuldenvrije toekomst.

Meer informatie leest u op de website van Rechtspraak.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*