Petje Af in de zomer

Omdat heel veel kinderen de afgelopen tijd onderwijs op afstand hebben gevolgd organiseert Petje af Zuid-Limburg als extra’s op 18, 19, 25 en 26 juli de Harry Potter weekenden. Deze extra bijeenkomsten van Petje af in de Zomer zijn voor kinderen die bijvoorbeeld niet op vakantie gaan.

Petje af wil kinderen in de zomervakantie twee unieke weekenden met overnachting aanbieden. Aanvullend onderwijs op een wel hele speciale plek en manier. Michel van Dijke, organisator en locatiemanager Petje Af Zuid-Limburg zegt: “De kinderen uit onze doelgroep (10 t/m 14 jaar) leest of kijkt de films van Harry Potter met veel plezier. Het stimuleert de fantasie.”

“Door aan deze activiteit mee te doen ontdekken kinderen misschien wel andere kanten van zichzelf”

In de twee weekenden die zich afspelen in en rondom het 100-jarige bestaande Plinthos (Sweikhuizen) komen verschillende activiteiten aan bod, zoals een toverstok en bezem maken. Verder zal er op zaterdagavond een Potter Bal worden georganiseerd met D.J. Eschko. Figuranten uit de films, een groep met uilen en slangen, een goochelaar, allemaal zijn ze te gast op Zweinstein-Plinthos. 

Ook zullen kinderen van Petje af Breda, Etten-Leur en Oisterwijk met de trein naar Geleen-Oost 9¾ komen. Hier wacht Hagrid (een personage uit de films) de kinderen op om vervolgens te voet naar Sweinstein-Plinthos te lopen. Om 13.00 uur zal Perkamentus (een ander personage uit de films) de kinderen toespreken en wordt het programma geopend.

“Door aan deze activiteit mee te doen ontdekken kinderen misschien wel andere kanten van zichzelf, kanten die ze nog niet kenden of die op school onderbelicht blijven. Hierdoor ontwikkelen ze zich breder. Deze verandering in routine resulteert in een toegenomen gevoel van eigenwaarde, want misschien komen kinderen er wel achter dat ze in iets heel anders goed zijn dan rekenen of spellen. Onze activiteiten bevorderen het zelfstandig handelen en ontwikkelen van zelfvertrouwen bij kinderen.”, stelt van Dijke.

Kunnen kinderen zich nog inschrijven?
“Nee helaas, met ruim 50 kinderen per weekend is onze zomeractiviteit volgeboekt. Het worden in ieder geval twee weekenden om nooit meer te vergeten” aldus van Dijke.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*