Petitie tegen aanwezigheid prikbussen scholen Sittard-Geleen

Overhandiging petitie prikbus aan wethouder Pieter Meekels (bron foto: initiatiefnemers petitie)

Donderdag 19 augustus nam wethouder Pieter Meekels een petitie met handtekeningenlijst aan van bezorgde moeders en inwoners die tegen de aanwezigheid van een zogenoemde prikbus op scholen zijn.

Een van de initiatiefnemers en schrijfster van het persbericht is Sharon Nethercott die een groep bezorgde moeders vertegenwoordigt: “demissionair minister Hugo de Jonge is van plan om in het hele land langs scholen prikbussen in te gaan zetten, zodat het voor 12 tot 18-jarigen extra makkelijk wordt gemaakt om je vragen over Covid-19 te stellen en even die prik te halen.”

“Wij maken ons ernstige zorgen dat jongeren dat wanneer de prikbussen bij scholen staan de jongeren sociale druk zullen gaan voelen om zich te laten inenten. Daarnaast vrezen we dat jongeren zonder toestemming van ouders ingeënt kunnen worden. Ook ontstaat een vals idee van zelfbeschikking, omdat kinderen onder de 16 jaar voor een vaccinatie toestemming van beide ouders nodig hebben.”

“Voor veel ouders is de aanwezigheid van de prikbus op scholen een zorgelijke ontwikkeling en een ondermijning van het ouderlijk gezag. School hoort een veilige plek te zijn. Waar het draait om goed onderwijs. Een plek waar kinderen zich kunnen ontwikkelen en zichzelf kunnen zijn. Medische handelingen horen daar geen onderdeel van uit te maken.”

De initiatiefnemers hopen via de petitie te bereiken dat de gemeente geen toestemming aan de GGD verleent om prikbussen bij scholen in de gemeente Sittard-Geleen te plaatsen.
De groep is ontstaan vanuit ‘Wij de ouders’, die zichzelf omschrijft als inzettend voor de vrijheid, gezondheid en ontwikkeling van kinderen, waarbij gewaakt wordt dat dit door onwetenschappelijke en ongefundeerde coronamaatregelen op scholen wordt aangetast.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*