Petitie gestart om burgemeesters Zuid-Limburg te vragen om te keren, of op te stappen

Bron: Pexels. Afbeelding van Polina Kovaleva.

Sittard-Geleen, 16 januari 2022 – Op 13 januari hebben de burgemeesters van Zuid-Limburg zonder hun inwoners of raad daarbij te betrekken een brief naar de Tweede Kamer en het Kabinet gestuurd. Veel mensen zijn geschrokken van de inhoud van deze brief. De burgemeesters stellen namelijk dat er vanuit de samenleving geroepen wordt om 2G danwel 2G+ in te voeren. Ten onrechte, stelt initiatiefnemer van de petitie Wilbert Smeets. “De burgemeesters zetten de mensen die om persoonlijke redenen, bijvoorbeeld bijwerkingen of de onverklaarde oversterfte, geen vaccin of booster nemen weg als een minderheid waar de rest dan ook nog onder zou lijden. Hetgeen onzin is en ook nergens uit blijkt. Het gaat ook niet om een minderheid, maar nu al om 20% van de inwoners van Zuid-Limburg en het is niet ondenkbaar dat er een steeds grotere groep ‘booster-moe’ wordt. Bovendien mochten de burgemeesters willen dat zijzelf of de partijen waar zij lid van zijn zo veel stemmen zouden krijgen.”

Met de stelling: “Wij zijn van mening dat een ongekozen burgemeester voor al zijn of haar inwoners staat en geen grote groepen inwoners mag uitsluiten op basis van zelfbeschikking of lichamelijke integriteit. Veel van deze mensen woonden hier immers al lang voor u hier burgemeester werd of ging wonen. Zoals wij dat in onze gemeenten gewoon zijn mag iedereen mee doen. Wij willen geen discriminerende en polariserende burgemeesters in ons mooie Zuid-Limburg, maar wij begrijpen dat iedereen wel eens wat doms doet en geven u de kans dat nu te herstellen.“, hoopt Smeets een brede groep mensen aan te spreken die allemaal niet op een gespleten samenleving zitten te wachten, ongeacht hoe zij verder denken over wel of niet vaccineren.

“Als inwoner van de gemeente Sittard-Geleen vind ik het echt niet kunnen dat een ongekozen burgemeester 20% van zijn eigen inwoners polariseert door hen weg te zetten als een minderheid waar die overige 80% dan ook nog onder zou lijden. Omdat er veel mensen, waaronder ook politici, me lieten weten hier afstand van te willen nemen ben ik een petitie begonnen.”, aldus de initiatiefnemer van de petitie ‘Burgemeesters Zuid-Limburg: Keer om, of stap op.’.

In die petitie worden de burgemeesters opgeroepen om hun excuses aan te bieden aan die 20% inwoners en diens familie en vrienden, maar ook worden zij gevraagd hun brief in te trekken en een nieuwe sturen waarin zij duidelijk maken dat zij staan voor al hun inwoners en dat er geen maatschappelijk draagvlak is voor discriminerende maatregelen zoals een 2G beleid, of indien de burgemeesters dat niet willen, een funtie elders te overwegen.

“Natuurlijk hoop ik dat de burgemeesters tot inzicht komen dat ze een fout hebben gemaakt en die fout herstellen, maar het kan niet zo zijn dat burgemeesters die wij niet kunnen kiezen of wegsturen, grote groepen uit de samenleving gaan weren of anderzijds het leven onmogelijk gaan maken. Daar moeten wij als inwoners gezamenlijk een vuist tegen maken en zo een petitie is een eerste middel om dit signaal af te geven. “ sluit Smeets af.

De petitie is terug te vinden op de website van Petitie24.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*