Oude raadhuis Geleen in de verkoop

Sittard-Geleen, 31 maart 2021 – Het oude gedeelte van het gemeentehuis in Geleen staat sinds deze week te koop. Belangstellenden kunnen via een horeca-makelaar hun interesse kenbaar maken. Voorwaarde voor verkoop is dat in het oude raadhuis horeca komt, zodat het horecaplein voor het gebouw versterkt wordt.

“We hebben bewust ervoor gekozen om geen vraagprijs vast te stellen,” zegt wethouder Pieter Meekels (vastgoed). “Die prijs moet uiteraard wel aantoonbaar marktconform zijn, maar de nieuwe invulling van het gebouw kan hierbij een rol spelen.” De gemeenteraad heeft zes jaar geleden bij de behandeling van het Centrumplan Geleen bepaald dat het oude raadhuis een horecalocatie zou worden. Daarmee wordt het horecaplein versterkt en dat is goed voor de aantrekkelijkheid van het centrum van Geleen.

In eerste instantie is gekeken naar een koppeling tussen nieuwe horeca in het oude raadhuis en het verdwijnen van het horecastraat in Geleen. Nadat een beoogde verkoop in 2019 afketste, is onderzocht welke maatregelen er allemaal nodig waren om het oude raadhuis los te koppelen van het nieuwere gedeelte van het Geleense stadhuis. In het oude raadhuis waren onder meer ICT-voorzieningen en een telefooncentrale geïnstalleerd. Die zijn inmiddels elders ondergebracht. Ook zijn de gemeentelijke afdelingen die in het oude raadhuis gevestigd waren, verhuisd naar een ander onderkomen.

Nu staat het oude raadhuis leeg. Alleen de verbinding tussen het oude en het nieuwere gedeelte moet nog ontkoppeld worden. De planning is dat dit nog voor de zomer gebeurt. Ondertussen kan de verkoopprocedure starten. Die loopt via horecamakelaar Marc Vaassen, die inmiddels een algemene brochure klaar heeft en die op verzoek aan belangstellenden toestuurt. ,,Ook kunnen belangstellenden een rondleiding krijgen, zodat ze een indruk krijgen van de horecamogelijkheden die het gebouw biedt,” zegt de makelaar.

“Het college van B&W vindt het van groot belang dat iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om het Oude Raadhuis te kopen,” vult wethouder Pieter Meekels aan. “De gemeenteraad heeft dat signaal eerder afgegeven en wij hebben ons dat ter harte genomen.” Meekels geeft aan dat mensen die de afgelopen tijd al hun belangstelling kenbaar hebben gemaakt voor het pand, geattendeerd zullen worden op de start van de verkoopprocedure.

Belangstellenden kunnen zich melden bij de makelaar via 06 – 539 35 074 of per mail: m.vaassen@klaassenbv.nl.

Zie ook

10-10-2019: Dossier: openbare verkoop oude raadhuis Geleen
09-09-2020: Update verkoop oude raadhuis Geleen

1 Trackback / Pingback

  1. Dossier: openbare verkoop oude raadhuis Geleen – Platform 046

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*