Ontmoetingsdagen voor senioren in de gemeente Sittard-Geleen

Ecsplore ontmoetingsdag

In de gemeente Sittard-Geleen worden in het najaar van 2020 in elk stadsdeel ontmoetingsdagen georganiseerd, speciaal gericht op senioren.

De ontmoetingsdag is voor senioren ouder dan 55 jaar en is bedoeld om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van sport en bewegen, voeding en sociale activiteiten. De ontmoetingsdag is ook bedoelt om antwoord te krijgen op alle vragen rondom gezondheid en leefbaarheid in de wijk.

Hiernaast tracht Ecsplore zoveel mogelijk senioren te motiveren actief te (blijven) participeren in de maatschappij door het vinden van bijvoorbeeld nieuwe sportieve activiteiten, hobby’s, vrijwilligerswerk of andere zinvolle en dankbare bezigheden. Preventie en zelfredzaamheid, maar ook de dimensies van Mijn Positieve Gezondheid zijn belangrijke pijlers waarop de ouderen ontmoetingsdagen zijn gebaseerd.

Nieuwe opzet

In verband met corona is de huidige opzet van de ontmoetingsdagen aangepast waarbij in plaats van een samenkomst een individueel gesprek met een professional wordt ingepland. Dit gesprek duurt maximaal 60 minuten. Passend bij de wensen en behoeften wordt gekeken naar een geschikt vervolg op het gebied van sport &bewegen, gezondheid, educatie, cultuur en ontspanning.

Hiermee hoopt Ecsplore senioren te helpen aan een duurzame actieve leefstijl ter bevordering van hun gezondheid op fysiek, mentaal en sociaal vlak.

Data en aanmelden

Inwoners van 55 jaar en ouder zijn van harte welkom tussen 9:00 en 17:00 uur op:

  • Dinsdag 3 november – Wijkcentrum De Linde in Geleen
  • Donderdag 5 november – Zalencentrum Hanenhof in Geleen
  • Dinsdag 17 november – WOCO Oos Zittesj Hoes in Sittard
  • Donderdag 19 november – Buurthuis Limbrichterveld in Sittard

Deelname is gratis en is alleen mogelijk op afspraak. Meer informatie en hoe u zich aan kunt melden voor ontmoetingsdagen in Sittard-Geleen vindt u op de website van Ecsplore.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*