Om­ge­vings­vi­sie Lim­burg: praat mee over de toe­komst van Lim­burg

De Provincie Limburg werkt aan een Omgevingsvisie. Dit is een strategische visie voor de lange termijn (van 2030 tot 2050) voor de fysieke leefomgeving. In deze visie komen uiteenlopende onderwerpen aan bod, zoals de kwaliteit van de leefomgeving, woningvoorraad, verkeer en vervoer, opwekking van energie, bescherming van de omgeving, natuur en mogelijkheden voor onze economie. Ontwikkelingen die invloed hebben op elkaar, maar zeker ook op het dagelijkse leven van de inwoners van Limburg. Daarom biedt de Provincie haar inwoners de mogelijkheid om mee te praten.

Onder het motto “Toekomst van Limburg” biedt Provincie Limburg haar inwoners de mogelijkheid om mee te denken en praten over de thema’s die in de Omgevingsvisie worden behandeld, zoals wonen, werken, vervoer, natuur en economie.


Gedeputeerde Andy Dritty: “De thema’s uit de Omgevingsvisie gaan de inwoners van Limburg aan. Door middel van gesprekken op straat en met behulp van een digitale flitspeiling, vragen wij hen hun kijk op de toekomst met ons te delen. Dit is voor ons belangrijke input en inspiratie bij het opstellen van de Omgevingsvisie, die in december 2020 klaar moet zijn.”


Gesprekken op straat
De Provincie gaat graag in gesprek met inwoners en reist daarom heel Limburg af met het “Rad van Participatie”. Bij het Rad krijgt iedereen op eenvoudige wijze de mogelijkheid om zijn of haar mening te geven. Deelname duurt slechts 5 minuten. Deze gesprekken starten op 17 en 18 december in respectievelijk de gemeenten Heerlen en Venlo. Na de jaarwisseling reist het Rad van participatie verder op 22 januari via Sittard Geleen naar Maastricht.
Bekijk de locaties en tijdstippen op ww.limburg.nl/toekomstvanlimburg

Flitspeiling
Voor iedereen die zijn of haar mening liever vanuit de eigen woonkamer geeft, heeft de Provincie een online flitspeiling opgezet. Door te reageren op stellingen kan de burger meepraten over de thema’s die in de Omgevingsvisie komen.

De stellingen staan in de week van 16 december op www.limburg.nl/toekomstvanlimburg

De Omgevingsvisie
Het proces van het opstellen van de Omgevingsvisie kent een aantal fasen. In het voorjaar van 2020 bereidt de Provincie het concept van de Omgevingsvisie voor. Hier is de mening van inwoners van Limburg hard bij nodig. Daarom verzamelt de Provincie van december 2019 tot en met februari 2020 input van burgers. In mei 2020 wordt vervolgens het Ontwerp van de Omgevingsvisie opgesteld. Het officiële moment van vaststelling en publicatie staat gepland voor december 2020.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over de Omgevingswet en -visie? U vindt alle informatie en ontwikkelingen op www.expeditieruimte.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*