Noodbevel voorkomt wanordelijkheden

Sittard-Geleen, 27 januari 2022 – Het noodbevel dat is afgekondigd heeft verstoringen van de openbare orde rondom VDL-NedCar voorkomen.

Het noodbevel was afgekondigd om te zorgen dat activisten uit het land geen blokkades op wegen rondom VDL-NedCar zouden opwerpen. Daar had de politie serieuze signalen over ontvangen. Dit zou grote gevolgen hebben gehad voor de openbare orde en (verkeers)veiligheid in de omgeving van VDL-Nedcar. Dat is niet toelaatbaar en dat is ook de reden geweest voor de inzet van de politie. Die was vandaag zichtbaar aanwezig.

Burgemeester Verheijen: “De inzet was dus gericht op activisten die onder het mom van een demonstratie de openbare orde ernstig wilden verstoren. Dat kan ik niet toestaan. Mensen die van het demonstratierecht gebruik willen maken, kunnen zich melden bij de gemeente en dan zorgen we er samen voor dat een demonstratie ordelijk en veilig kan verlopen. De demonstratie op 8 januari van actiegroep Red Het Sterrebos is een goed voorbeeld hoe het ook kan.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*