Kinderen verkleed op de fiets

Op maandagavond 15 februari organiseren carnavalsvereniging De Flaarisse uit Geleen en Stichting Wielerbaan Geleen “Gelaen mit Aafsjtand op de Fits” voor kinderen vanaf 6 t/m 11 jaar op de wielerbaan bij Glanerbrook.

Flaarisse: “Vanwege de coronacrisis zijn alle optochten en festiviteiten afgelast en daarom zijn we gaan brainstormen over eventuele alternatieven die binnen de huidige maatregelen vallen. We kwamen toen bij Michel van Dijke terecht die in oktober van het vorig jaar een meer dan geslaagd “Halloween Fiets Plezier”, een soort verklede fietsvaardigheidstraining heeft georganiseerd. Dit is precies wat we zochten voor carnavalsmaandag”.

Kinderen komen verkleed op hun met lampjes versierde fiets naar een sfeervol verlichte wielerbaan. Best verklede jongen en meisje met mooiste uitgedoste fiets krijgt een trofee. Onderdelen tijdens deze ludieke fietstraining zijn parcours fietsen bestaande uit diverse obstakels, wipwap en Nónnevotte griepe. Hier grijpen kinderen al fietsend een nónnevot op stok. Verder is er een quiz over vastelaovend en aan het eind brengen alle kinderen de vastelaovend groet uit.

Van Dijke: “Publiek is helaas niet toegestaan maar de jeugd kan zich in ieder geval verheugen op een sportieve en leuke belevenis”.

Aanvang: 18:30 uur / Einde 20:00 uur. Gratis voorinschrijven is verplicht. Dit kan tot 11 februari. Kijk op www.stichtingwielerbaangeleen.com

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*