Jongerenlintje 2022: Nomineer én eer een toffe Peer!

Stein, 9 februari 2022 – De gemeente Stein is op zoek naar jongeren die het verschil maken. Ook in 2022 reikt de gemeente Stein het jongerenlintje uit aan jongeren die een diepe indruk achter laten door dingen te doen voor iemand anders. De gemeente vindt dat deze jongeren het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. De Lintjesregen vindt plaats op dinsdag 26 april 2022. In verband met corona wordt er gekeken hoe de lintjes op een gepaste manier worden uitgereikt.

Wie komt er in aanmerking?

Burgemeester Leurs: “Om voor een lintje in aanmerking te komen, hoeft men uiteraard géén heldendaden te verrichten. Maar dat mag wel! Denk aan iemand die zich vrijwillig en belangeloos inzet of ingezet heeft voor een ander, een vereniging, een maatschappelijke organisatie, een vrijwilligersorganisatie of voor een goed doel. U kunt dan denken aan mantelzorg, vrijwilligerswerk of het helpen van ouderen of zieken.”

Nomineer en eer een toffe peer

Iemand voordragen kan tot 1 maart 2022 via de website van de gemeente Stein. Het lintje is uitsluitend bedoeld voor jongeren tot en met 26 jaar uit de gemeente Stein.

Lintjesregen

De burgemeester, het bestuurssecretariaat en twee leden van de SJAR, vormen de selectiecommissie. Zij beoordelen alle nominaties en adviseren vervolgens het college van burgemeester en wethouders wie voor een jongerenlintje in aanmerking komt. De jongerenlintjes worden op dezelfde dag uitgereikt als de Koninklijke Onderscheidingen. Dit gebeurt door de burgemeester en de SJAR op Lintjesdag.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*