Inwoners denken mee over profielschets nieuwe burgemeester

Sittard-Geleen, 12-08-2019. Een vertrouwenscommissie, met leden uit de gemeenteraad, is voor de zomervakantie aan de werkzaamheden begonnen om een profielschets voor de nieuwe burgemeester op te stellen. Ook inwoners van Sittard-Geleen krijgen de kans om hun mening te geven over wat ze belangrijk vinden aan een nieuwe burgemeester.  Dat gebeurt via een online enquête van 12 – 22 augustus.

Profielschets

Voordat de sollicitatieprocedure begint en de vacature wordt opengesteld komt er een profielschets. Wat voor soort burgemeester heeft Sittard-Geleen nodig? Welke vaardigheden moet de nieuwe burgemeester hebben? Het is de taak van de gemeenteraad om een profiel voor de nieuwe burgemeester op te stellen. Hiervoor heeft de raad uit zijn midden een vertrouwenscommissie ingesteld. Die commissie heeft besloten om ook de inwoners een stem te geven. Inwoners kunnen via https://nl.research.net/r/ProfielnieuwebgmPB de enquête invullen. Als de gemeenteraad op donderdag 5 september akkoord gaat met de profielschets, dan stelt de minister van Binnenlandse Zaken de vacature voor de nieuwe burgemeester open. Uiteindelijk bepaalt de gemeenteraad wie de nieuwe burgemeester wordt. Het proces van selectie en benoeming duurt gemiddeld een half jaar.

Burgemeester Sjraar Cox

De huidige burgemeester Sjraar Cox heeft in mei aangekondigd per 15 maart 2020 te stoppen. Het vertrek van de burgemeester valt samen met het moment dat de helft van de zittingstermijn van de huidige gemeenteraad er op zit. Sjraar Cox is sinds oktober 2006 burgemeester van gemeente Sittard-Geleen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*