Groente… Zet je tanden erin!

Wethouder Leon Geilen krijgt het Groentehapjes startpakket aangeboden

Een gezonde leefstijl voor kinderen. Dat begint al vanaf kleins af aan. Daarom werken JOGG Sittard-Geleen, GGD- Zuid Limburg en de Jeugdgezondheidszorg actief samen aan een gezonde leefomgeving van kinderen. Om dit belangrijke thema extra onder de aandacht te brengen, krijgen ouders van pasgeboren baby’s sinds kort op het consultatiebureau een pakket ‘Groentehapjes in 10 stapjes’. Daaropvolgend krijgen kinderen van 5 jaar sinds kort een broodtrommelboekje met leuke en lekkere tips over gezond eten bij hun periodiek onderzoek bij de schoolarts. Deze initiatieven dragen bij aan een gezonde leefstijl en toekomst en zijn onderdeel van het programma Trendbreuk en Kansrijke start.

Groentehapjes in 10 stapjes

Het ‘Groentehapjes pakketje’ biedt ouders de kans om op een leuke en makkelijke manier hun baby aan de eerst vaste voeding te laten wennen. Het groentehapje is dan een eerste een toevoeging op melk. De eerste groentehapjes zijn vooral wennen omdat de structuur, smaak, geur en kleur anders is dan de baby al kent. Stap voor stap kan de baby hier zo aan wennen.

Het pakketje bestaat uit een stappenkaart om bij te houden hoe vaak de baby een bepaalde groente proeft en een ijsblokjeshouder om de hapjes mee in te vriezen. Om de smaakontwikkeling goed te laten verlopen, is het belangrijk dat de baby minimaal tien keer een groente(smaak) proeft. Zo leert de baby stap voor stap de groente te herkennen en lekker te vinden.

Waarom is het eten van groenten zo belangrijk?

Groente eten is goed voor de gezondheid. Het eten van verschillende soorten groente is de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Groente bevat weinig calorieën en juist veel goede voedingsvezels die kinderen nodig hebben om gezond op te groeien. Hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Jong geleerd is oud gedaan!

Broodtrommelboekje

Het ‘Broodtrommelboekje’ krijgen alle kinderen overhandigd bij het 5-jarig consult. Er staan allemaal lekkere en gezonde receptjes in voor in de broodtrommel. Boterhammen maar dan anders; gezonder en gezelliger. Zo leren kinderen dat gezonde voeding niet moeilijk hoeft te zijn en dat een gezonde boterham ook heel lekker kan zijn.

Meer weten?

Meer informatie is te vinden op de website eetgroente.nl. Meer informatie over welke voeding voor je kindje in het eerste jaar en inspiratie voor recepten vind je op de website van het Voedingscentrum.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*