Greun Beukske van ’t Gelaens

Heemkundevereniging Geleen

Tweeënhalf jaar hebben Roland Janssen, Marianne Paulissen, Anita Jetten, Edith Fokkens en Walter Buskens gewerkt aan het Greun Beekske van ’t Gelaens onder leiding van eindredacteur Huub Clerkx. Een bijna 300 pagina’s dik boekwerk in handzaam formaat, waarin 5.500 woorden worden behandeld.

De naam Greun Beukske van ’t Gelaens is afgeleid van het Groene boekje, een spellinggids voor het Nederlands. SCHUG en MEG tekenen gezamenlijk voor de uitgave. Bij deze stichtingen en Heemkundevereniging Geleen werd de roep om een spellinggids van het hedendaags “Gelaens” steeds sterker, vooral van de kant van dialectschrijvers, carnavalisten, liedjesschrijvers en andere geïnteresseerden in correct schrijven van het dialect.

Het boekje kan vanaf nu worden besteld. Een exemplaar kost € 15,00, bij voorinschrijving slechts € 13,50. Bestellen kan via de intekenbon op de website van SCHUG. Intekenen kan tot 1 november. Het Greun Beukske van ’t Gelaens wordt zaterdag 14 november gepresenteerd bij Heemkundevereniging Geleen, Jupiterstraat 35a.

Er bestaat veel belangstelling voor de eerste spellinggids van het “Gelaens”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*