Gezocht: Burgemeester (m/v)

(Bron foto: Gemeente Sittard-Geleen)

Update 1 september: De vragenlijst kan niet meer ingevuld worden. Wij publiceren op korte termijn de resultaten.

Op 15 maart 2020 zal burgemeester Cox zijn ambtsketting voor de laatste keer dragen. De gemeente moet dus op zoek naar een geschikte opvolger en heeft daarbij de hulp van de inwoners ingeroepen door middel van een enquête. Platform 046 heeft de enquête ook ingevuld, maar is heel nieuwsgierig naar wat een burgemeester nog meer zou moeten zijn en kunnen om op handen gedragen te worden door de eigen inwoners. Daarom hebben we een iets uitgebreidere versie gemaakt.

De resultaten zullen we bij voldoende deelnemers delen met de gemeente en publiceren via onze kanalen. Dus snel even klikken en vertel ons wat jij zoekt in de nieuwe burgemeester! Het zijn 16 vragen en invullen duurt maar een paar minuutjes.

De resultaten maken we begin september bekend.


Burgemeester Cox zelf had al veel ervaring opgedaan voor hij in Sittard-Geleen benoemd werd.

Klik op de infographic voor de volledige c.v. van burgemeester Cox.

2 Reacties

  1. Er moet een verandering komen door een burgemeester die echt boven de partijen staat en niet iemand die voortdurend als vertegenwoordiger van het college optreedt. Of duidelijk blijk geeft voorstander te zijn van het doorontwikkelen van één deel van de gemeente. Alle kernen moeten op hun waarde geschat worden en de leefbaarheid vergroot worden. De nieuwe burgemeester moet aanvoelen dat alle 14 delen hun eigen karakter hebben, dit respecteren en laten zien dat zij voor alle burgers is.

  2. Ga er maar aan staan ! Henk en Ingrid betogen dat ‘alle kernen op hun waarde geschat moeten worden en de leefbaarheid vergroot’. In my view dat dat alleen door een lbht-er met groot historisch besef geborgd worden. Nog meer ontwikkeling is niet gewenst: Voorwaarts kameraden ! We moeten terug. Van de voorhoede van de ‘doorontwikkeling’ naar de deconstructie van het antropoceen. Iets dergelijks kan alleen omgeleid worden door BOM-burgermoeder met gezonde weerzin tegen vergaderen en partijvorming. Zoals Candide al zei in de achtiende eeuw bij het aanschouwen van de ondergang van Lissabon: “Il faut cultiver notre propre jardin.” De Stichting Geheime Tuinen (in Sittard natuurlijk) is dan de enige culturele en historische instelling die alle subsidie ontvangt en niet weet wat er mee aan te vangen. De volgende burgemeester (een tweetal, liefst echtpaar) wordt gewoon directeur van de Sociale Dienst (Geen gezeik, iedereen rijk!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*