Gemeenteraad van Sittard-Geleen keurt begroting 2021 goed

De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft donderdagavond 12 november de gemeentelijke begroting 2021. De gemeente investeert en stimuleert de komende jaren 75 miljoen euro.

Belangrijke voornemers zijn het verhogen van het onderhoudsniveau van de openbare ruimte, het beter schoonhouden van de stad en wegenonderhoud. Ook het mantelzorgcompliment wordt blijvend verhoogd en er wordt geld gereserveerd voor een huisvestingsplan voor scholen en de vernieuwbouw van Glanerbrook in Geleen tot de zwem- en schaatsvoorziening van Sittard-Geleen. Ook komen er extra middelen voor handhaving. Sittard-Geleen gaat aan de slag met stedelijke ontwikkeling en er komt een centrumaanpak voor de binnensteden. Door op cultuurgebied de krachten te bundelen, worden de verbindingen in het culturele veld sterker. Aanvullend besloot de raad om een jeugdlintje te introduceren voor jongeren tot en met 18 jaar.

“We kunnen nu volle kracht vooruit, naar een toekomst vol met kansen”, laat wethouder Ton Raven (middelen) weten. “We investeren in de gemeente op velerlei gebied. Daar profiteren onze inwoners van, maar ook het bedrijfsleven dat steun in deze coronatijd goed kan gebruiken.”

Naast de begroting heeft de raad ook de belastingtarieven voor komend jaar vastgesteld. De gemeenteraad besloot het tarief voor rioolrecht slechts voorlopig vast te stellen op € 197,12 en in de raadsvergadering van december te bekijken of het mogelijk is dit tarief nog te verlagen.

Diverse moties

Tijdens de raadsvergadering zijn enkele tientallen moties ingediend. Hierover wordt de komende dagen schriftelijk door de gemeenteraadsleden gestemd.

Zie ook

1 Reactie

  1. Ik laat jullie weten dat het niet correct als ozb belasting omhoog gaat.
    Het is een zwaar jaar.
    En slecht onderhoud geweest.
    Daar mag de burger wel iets voor terug krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*