Gemeenteraad keurt steunpakket ondernemers goed

Sittard-Geleen, 28 januari 2022 – De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft donderdag 27 januari eensgezind het steunpakket voor lokale ondernemers goedgekeurd. Het pakket omvat onder meer een noodfonds, facilitaire maatregelen en ondersteuning voor ondernemers.

Het steunpakket is tot stand gekomen in nauw overleg met de verschillende ondernemersvertegenwoordigingen in Sittard-Geleen. ,,De inbreng van deze ondernemersvertegenwoordigers is van groot belang,” zegt wethouder Pieter Meekels (economie). ,,Zij weten wat er bij ondernemers leeft en komen tijdens de overleggen op voor de belangen van – met name – het midden- en kleinbedrijf, dat vaak zwaar te lijden heeft onder de corona-maatregelen.” Tegelijkertijd realiseert Pieter Meekels zich dat er altijd individuele ondernemers zullen zijn, die meer verwacht hadden van de lokale overheid. ,,Maar ik ben tevreden dat de gemeenteraad dit pakket unaniem heeft goedgekeurd en dat de gemeente daarmee een steentje bijdraagt aan het economisch herstel.”

Centrummanagement Sittard, Centrummanagement Geleen, BSG (Bedrijven Sittard-Geleen), Horeca (KHN en Horeca Sittard-Geleen) en de Winkeliersvereniging Born worden nu ook betrokken bij de verdere uitwerking van de maatregelen.

De gemeenteraad heeft in totaal 1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor ondernemers. Daarvan is een half miljoen euro bestemd voor een noodfonds voor ondernemers. Wat de criteria hiervoor zijn en hoe hier een beroep op kan worden gedaan, wordt de komende weken nader uitgewerkt. Vast staat wel dat toekomstbestendigheid van de onderneming daarbij aan de orde zal komen, waarbij ook duurzaamheid en digitalisering getoetst worden.

Naast dit noodfonds heeft de raad besloten om dit jaar geen reclamebelasting op te leggen en precario te heffen en wordt verruiming van de terrassen toegestaan. Voor bezorgservices worden er ontheffing verstrekt tijdens een lockdown en ondernemers krijgen ondersteuning bij het handhaven van het coronatoegangsbeleid. Ook voor ondersteuning, bijvoorbeeld bij het organiseren van evenementen maar ook op het gebied van bedrijfsvoering, is extra geld beschikbaar gesteld.

Op de website van de gemeente staan alle maatregelen genoemd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*