Gemeentenieuws Stein – week 34

Officiële bekendmakingen

De gemeente geeft bekendmakingen in verkorte versie weer in dit weekblad. De volledige teksten en nadere informatie over rechtsbescherming staat op www.overheid.nl. Dat is het officiële medium daarvoor. Wil je bekendmakingen die jouw straat of buurt aangaan automatisch ontvangen? Activeer dan de e-mailservice of download de app via overuwbuurt.overheid.nl.

Aanvraag omgevingsvergunning:

  • Heisteeg 91 6171 NJ te Stein, voor het legaliseren van een tuinhuis, zaaknummer O2020-128
  • Koolweg 61, 6181 BL Te Elsloo, voor het constructief aanpassen van een winkelpand, zaaknummer O2020-130
  • Paalweg 14, 6129 EZ te Urmond, voor het verruimen van het Julianakanaal, zaaknummer O2020-129

Besluit omgevingsvergunning:

  • Const Huygensstraat 4, 6181 BJ te Elsloo, voor het inrichten van een kapsalon, verzenddatum besluit 12 augustus 2020, zaaknummer O2020-115
  • Mauritsweg ongenummerd (nieuwbouwwoning aan perceel Stein G 1848), voor het doorlopen van een hogere geluidswaarde procedure, verzenddatum besluit 6 augustus 2020, zaaknummer M2020-028
  • Nabij Urdal/Elserveld te Stein/Elsloo ong., voor het aanleggen van twee poelen, verzenddatum besluit 6 augustus 2020, zaaknummer O2020-103

Verlengingsbesluit omgevingsvergunning:

  • Nabij Heibergweg 1, Gemeente Stein, sectie F, nummer 398, voor het verlengen van de beslistermijn met maximaal 6 weken, verzenddatum besluit 12 augustus 2020, zaaknummer O2020-120
  • Torenstraat Urmond, het oprichten van 11 woningen: voor het verlengen van de beslistermijn met maximaal 6 weken, verzenddatum besluit 11 augustus 2020, zaaknummer O2020-118

Laat jouw fiets gratis graveren

Fietsminnend Stein opgelet! Op woensdag 26 augustus aanstaande kunnen inwoners gratis fietsen laten graveren. Dit gebeurt tussen 09.00 en 14.00 uur bij scholengemeenschap Groenewald aan de Kinskystraat 15 in Stein. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. Graveren wil zeggen dat fietsen worden voorzien van een uniek framenummer.

Voordelen uniek framenummer
Doordat een fiets herkenbaar is aan het framenummer is deze lastiger te verkopen en daardoor minder aantrekkelijk om gestolen te worden. Fietsen die toch worden gestolen, kunnen aan de hand van dit unieke nummer makkelijker worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. Het is dan wel belangrijk dat er aangifte van de diefstal is gedaan. Dat kan via www.politie.nl.

Wordt elke fiets gegraveerd?

Niet elke fiets kan worden voorzien van een framenummer. Dat is afhankelijk aan de dikte van het frame en het materiaal. Bij fietsen van bijvoorbeeld aluminium, carbon en elektrische fietsen gaat dat niet vanwege mogelijke beschadiging. Soms vervalt de garantie bij beschadiging van het frame. Nieuwe fietsen zijn al voorzien van unieke kenmerken. Als blijkt dat een fiets niet gegraveerd kan worden, zullen de graveerders de kenmerken opzoeken en aan de eigenaar meegeven.

Tijdens deze actie worden álle fietsen gecontroleerd op diefstal. Ook gestolen fietsen worden niet gegraveerd.

Integrale veiligheid

Deze fietsgraveerdag maakt onderdeel uit van de aanpak integrale veiligheid. Samen met de politie en andere veiligheidspartners werkt de gemeente Stein aan een veilige leefomgeving voor inwoners. Preventie is hierbij van essentieel belang. Andere activiteiten die in het kader van integrale veiligheid zijn uitgevoerd, zijn de burgernetcampagne, de ‘witte voetjes’ actie, de What’s App buurtpreventiegroepen en wordt er met succes gebruik gemaakt van mobiel cameratoezicht.

De fietsgraveerdag organiseert de gemeente Stein samen met de gemeente Beek.

Omleidingen project Route A2 – Stein

Op 10 augustus beginnen de werkzaamheden weer. En wel op een aantal plekken tegelijkertijd. De werkzaamheden overlappen namelijk gedeeltelijk met het project in de Mauritsweg. Daarnaast starten we met de aanleg van de nieuwe rotonde bij de Haven Stein.

Hier lees je meer over de wegafsluitingen en omleidingen voor de periode van 10 augustus t/m 30 augustus. De huidige fietsomleiding over de Veestraat blijft nog steeds gehandhaafd. De planning en bijbehorende omleidingen zijn afgestemd met hulpdiensten, Arriva, vervoerders en aanliggende bedrijven.

Afsluiting Mauritsweg Stein

Hier wordt de definitieve aansluiting op de nieuwe rotonde gemaakt. Op hetzelfde moment wordt de Mauritsweg nabij de Schineksstraat afgesloten vanwege de werkzaamheden voor de reconstructie van de Mauritsweg. De tussengelegen bedrijven (ibis budget hotel, Caravan & Camper Limburg, Midgetgolf/Pannenkoekenhuis Hole 19 en Brasserie Steinerbos) blijven bereikbaar. Er is een plaatselijke omleidroute van kracht, zie de gele route in het kader op het routekaartje. De nieuwe aansluiting is gereed uiterlijk op 30 augustus.

Afsluiting Mauritslaan Urmond

Hier wordt de definitieve aansluiting van beton op de nieuwe rotonde gemaakt. Op het routekaartje is dit aangegeven met de donkergroene route. De aansluiting is gereed uiterlijk op 30 augustus.

Afsluiting Heerstraat-Noord bij de Haven Stein

De nieuwe rotonde wordt aangelegd, waarbij er tijdelijke verkeerslichten geplaatst worden om het verkeer te begeleiden. Hierbij is het niet mogelijk om de Heerstraat-Noord open te houden voor doorgaand verkeer (uitgezonderd lijnbussen), zie de groene route op het routekaartje. De route Haven – Chemelot blijft bereikbaar. Deze werkzaamheden zullen niet gereed zijn op 30 augustus. Meer informatie hierover volgt later.

Events

Inloopmiddag buurthuis Urmond

Buurthuis Urmond

20 augustus  14:00-17:00uur

Koersballen

Dorpsdagvoorziening Bie Gerda-Meers

21 augustus 14:00-16:00 uur

We gaan weer koersballen Bie Gerd! Kom je ook meedoen? Koffie en thee staan klaar!

Inloop in de huiskamer

Buurtcentrum Nieuwdorp

24 augustus 13:30-15:30

Voor een lekkere kop koffie of thee en een gezellig praatje

Inloopmiddag Buurthuis Urmond

Buurthuis Urmond

24 augustus 14:00-17:00

Kaartmiddag Buurthuis Urmond

Buurthuis Urmond

24 augustus 14:00-17:00

Wandelen

Dorpsdagvoorziening Bie Gerda-Meers

26 augustus

Het is woensdag, dus we gaan weer wandelen! Je bent vanaf 10.00 uur welkom voor een kop koffie. We vertrekken rond 10.30 voor een mooi wandeling. Loop je mee?

Laat jouw fiets graveren

Scholengemeenschap Groenewald

Kinskystraat 15, Stein

26 augustus 09:00-14:00

Fietsminnend opgelet! Op woensdag 26 augustus aanstaande kunnen inwoners gratis fietsen laten graveren. Dit gebeurt tussen 09:00 en 14:00 uur bij scholengemeenschap Groenewald aan de Kinskystraat 15 in Stein. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. Graveren wil zeggen dat fietsen worden voorzien van een uniek framenummer.

Inloop in de huiskamer

Buurtcentrum Nieuwdorp

26 augustus 10:00-12:00

Voor een lekkere kop koffie of thee en een gezellig praatje.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*