Gemeentelijke onderscheiding voor de heer John Peters uit Spaubeek

Logo gemeente

Sittard-Geleen, 30 juni 2021 – Burgemeester Verheijen heeft op 30 juni een Speld van Verdienste uitgereikt aan de heer John Peters. De Speld van Verdienste is een gemeentelijke onderscheiding, die werd uitgereikt als blijk van waardering voor de langdurige vrijwilligersinzet van de heer Peters.

De heer Peters is al jarenlang actief als voorzitter van Taalontmoetingen. Dit is een project van Partners in Welzijn en wordt volledig gecoördineerd en uitgevoerd door vrijwilligers. De vrijwilligers, oftewel taalcoaches, helpen anderstaligen in (met name) Sittard-Geleen om de Nederlandse taal beter te beheersen. Taalontmoetingen is gevestigd in Wijkcentrum Lindenheuvel in Geleen. Ondanks dat de heer Peters niet uit Sittard-Geleen komt, kreeg hij toch deze gemeentelijke onderscheiding. Niet-inwoners van Sittard-Geleen kunnen namelijk ook in aanmerking komen voor deze soort onderscheiding.

De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst van het bestuur van Taalontmoetingen op woensdag 30 juni 2021 om 14.00 uur.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*