Gemeente Stein installeert uitkijkplatform bij Maasband

Wethouder Van Mulken op het uitkijkplatform bij het infopaneel (Bron: gemeente Stein)

Stein, 27 november 2020 – Vandaag rees er een uitkijkplatform omhoog langs de Nieuwe Dijkweg in Maasband. De gemeente Stein realiseerde dit platform zodat bewoners, wandelaars en anderen geïnteresseerden de bouw van de hoogwaterbrug tussen Maasband en Meers mooi kunnen volgen.

Een uniek project

Maasband ligt pal langs de Maas. Er is geen mogelijkheid om de rivier zelf meer ruimte te geven. Daarom wordt er aan de oostzijde van het dorp een nevengeul gegraven om rivierwater te kunnen afvoeren als dat bij hogere waterpeilen nodig is. Door die nevengeul komt Maasband op een eiland te liggen en wordt de brug de nieuwe verbinding van het dorp met het vasteland. De brug wordt 165 meter lang, telt vijf pijlers en twee landhoofden. De hoogwaterbrug vormt een onderdeel van het project Grensmaas van Consortium Grensmaas. Het project Grensmaas is het grootste rivierproject in uitvoering in Nederland. Met dit project wil het Consortium de hoogwaterveiligheid verbeteren langs de Maas in combinatie met de ontwikkeling van ruim duizend hectare natuur.

Toerisme

Gina van Mulken, wethouder toerisme in Stein, legt uit: ‘Een van de gemeentelijk wandelroutes voert door het gebied. Wandelaars en fietsers ondervinden daardoor hinder van de werkzaamheden. Om begrip te wekken voor de tijdelijke overlast en de recreant te informeren over dit unieke project, is er gekozen voor dit uitkijkpunt. Op het uitkijkpunt is een infopaneel bevestigd. Dit is een samenwerking van Natuurmonumenten, Gemeente Stein en Consortium Grensmaas. Ook voor onze inwoners uit Maasband biedt dit een mogelijkheid om de werkzaamheden te volgen die hun woonomgeving zo drastisch zullen veranderen.’

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*