Gemeente Sittard-Geleen verlengt starterslening

Sittard-Geleen, 20 januari 2022 – Om te helpen bij de aankoop van een eerste huis, heeft de gemeente Sittard-Geleen de starterslening verlengd. De starterslening is een aanvullende lening op de hypotheek die de bank verstrekt. Tot eind 2023 heeft Sittard-Geleen ruim 3 miljoen euro beschikbaar om starters op de woningmarkt een steuntje in de rug te geven. Tot nu toe konden starters voor de aankoop van een eerste huis maximaal 37.000 euro extra lenen. Vanaf januari 2022 is het bedrag verhoogd tot maximaal 40.000 euro.

De starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het koophuis en het bedrag dat de starter bij de bank kan lenen en kent gunstige voorwaarden. Zo betaalt de starter de eerste drie jaar geen rente en aflossing. Pas na drie jaar, als het inkomen van de koper voldoende gestegen is, gaat men rente en aflossing betalen. De looptijd van de starterslening is dertig jaar, waarvan de eerste 15 jaar rentevast.

Populair

Er wordt veel gebruik gemaakt van de starterslening waarmee een eerste koopwoning in de gemeente toch binnen handbereik kan komen voor nieuwkomers op de koopwoningmarkt. De gemeente Sittard-Geleen biedt sinds 2015 een starterslening aan. Tot eind 2021 maakten ruim 200 starters op de woningmarkt gebruik van deze regeling. Om in aanmerking te komen voor een starterslening mag de woning maximaal € 245.000,- kosten.

Verantwoord extra lenen

“Zoals velen van ons weten, maken de prijsstijgingen en de huidige krapte op de woningmarkt het voor veel starters nog lastiger om hun eerste woning te kopen,” zegt wethouder Wonen, Andries Houtakkers. “De starterslening biedt deze doelgroep de mogelijkheid om op een verantwoorde manier extra geld te lenen. Voor een starter op de woningmarkt kan dat nét het verschil betekenen tussen een woning wel of niet kunnen kopen. Ook in Sittard-Geleen zijn de huizenprijzen de laatste jaren fors gestegen. Door nieuw budget vrij te maken voor het aanbieden van deze lening, helpen we mensen als hun inkomen net te laag is om de hypotheek rond te krijgen.” Bijkomend voordeel hiervan is bovendien dat Sittard-Geleen op deze manier ook voor jonge mensen aantrekkelijk blijft om te wonen,” aldus de wethouder.

Meer info?

De starterslening wordt uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvestiging (SVn). Zie voor meer informatie de websites van SVn en van de gemeente Sittard-Geleen (zoekterm Starterslening).

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*