Gemeente Sittard-Geleen geeft ruimte voor demonstratie tegen kap Sterrebos

Sittard-Geleen, 6 februari 2022 – De gemeente Sittard-Geleen geeft de organisatie Internationale Socialisten de ruimte om op zondag 6 februari van 14.00 uur tot 16.30 uur te demonstreren tegen de kap van het Sterrebos. De burgemeester heeft eerder al de Mitsubishi Avenue aangewezen als locatie om te demonstreren. De demonstratie zal op deze locatie plaatsvinden en de burgemeester staat éénmalig, op verzoek van de demonstranten, toe dat er via de N276 (Rijksweg) langs de actievoerder(s) in het populierenbos wordt gelopen.

Met de organisatie van de demonstratie is afgesproken dat deze begint op de Mitsubishi Avenue. Daar is geen doorgaand verkeer, voldoende parkeergelegenheid voor de bussen en ruimte voor een podium voor sprekers. Eenmalig wordt toegestaan dat de demonstranten te voet over de Rijksweg langs de actievoerders in het populierenbos gaan. Direct achter het bos keert de groep om en gaat terug naar de Mitsubishi Avenue. De demonstratie eindigt daar om 16.30 uur.

Omdat de demonstranten over de openbare weg lopen, is de Rijksweg (N276) tijdens de demonstratie, tussen 14.00 uur en 16.30 uur, afgesloten voor alle verkeer. De weg is afgesloten vanaf de kruising Mitsubishi Avenue-N276 tot aan de rotonde N276-Maaseikerweg.

Demonstratie

Mensen die gebruik willen maken van het recht om te demonstreren kunnen dat zondag op de genoemde manier, dus op de Mitsubishi Avenue en tijdens de wandeling over de Rijksweg. Daarbij dienen de algemeen geldende coronaregels in acht te worden genomen. De gemeente Sittard-Geleen moet als overheidsinstelling erop toezien dat iedereen gebruik kan van het recht op demonstreren. De gemeente zorgt ervoor dat dit ordelijk en veilig verloopt. Medewerkers van team Toezicht en Handhaving, enkele wegbeheerders van de Provincie Limburg en de Politie Limburg werken daaraan mee. Ook de organisatie van de demonstratie heeft een eigen ordedienst die zal toezien op de gemaakte afspraken.

Meer informatie over het Sterrebos is te vinden op de website van de gemeente Sittard-Geleen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*