Gemeente Beek opent energiewinkel

Gemeente Beek

Beek, 9 maart 2022 – De Gemeente Beek opent in samenwerking met De Groene Economie Limburg (mkb), WoonWijzerWinkel Limburg (WWWL) en ZOwonen een energiewinkel aan de Markt in Beek. Huurders, woningeigenaren, Vve’s en ondernemers kunnen er terecht voor energiebesparingsadvies en subsidies. De winkel gaat medio april open.

Alle partijen werken samen om Beekse inwoners en ondernemers van gratis onafhankelijk advies te voorzien. Deze adviezen variëren van advies over energiebesparende maatregelen tot het verduurzamen van woningen. Daarnaast willen de samenwerkende partijen inwoners en ondernemers enthousiasmeren om duurzaamheidsmaatregelen te treffen, met als doel een energie-neutrale gemeente in 2030.

Voor het openen en bemensen van de winkel wordt door de gemeente een bedrag van ruim € 18.000 beschikbaar gesteld. Daarmee zijn de kosten voor de winkel aan de Markt gedekt.

Wethouder Hub Schoenmakers (duurzaamheid en klimaat): “Het opwekken van groene energie is een van de belangrijkste uitdagingen waar we als gemeenschap voor staan. We moeten uiteindelijk met zijn allen van het gas af. Met het openen van een energiewinkel hopen we het voor onze inwoners en onze ondernemers makkelijker en aantrekkelijker te maken om duurzaamheids- en energiebesparende maatregelen te treffen. Maatregelen waar zijzelf en het milieu beter van worden.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*