Drie hennepplantages aangetroffen tijdens actiedag

Sittard-Geleen, 8 december 2020 – Maandag 7 december zijn de politie, Wonen Limburg, Enexis Netbeheer en gemeente Sittard-Geleen aanwezig geweest in Geleen in het kader van het project ‘Hensplantages de wijk uit!’. De actiedag vond plaats in een flat aan de Jos Klijnenlaan. Tijdens deze dag zijn vijfentwintig woningen bezocht door medewerkers van de gemeente. De overige bewoners (180 appartementen) van de flat zijn geïnformeerd via een brief en informatiefolders.

Er zijn in de flat drie hennepplantages aangetroffen. Hierbij werd ook het droneteam van het innovatie lab van de politie ingezet om infrarood metingen te verrichten. In de drie aangetroffen hennepplantages was het elektriciteitsnetwerk op gevaarlijke wijze gemanipuleerd. Burgemeester Hans Verheijen: “Hennepplantages zijn levensgevaarlijk. De kans op brand, wateroverlast, kortsluiting en ontploffing is groot. Daarmee kan zo’n plantage ook grote gevolgen hebben voor omwonenden”.

Inmiddels zijn de gevaarlijke constructies verwijderd en afgesloten en zijn de plantages geruimd. De verdachten worden nader gehoord door de politie. Ook worden er bestuursrechtelijke stappen gezet door de gemeente. Tijdens de actiedag werd een informatiepunt ingericht waar bewoners met vragen terecht konden over de actiedag en op het gebied van veiligheid. Hier hebben een aantal bewoners gedurende de dag ook gebruik van gemaakt. Uiteraard werd de gehele dag rekening gehouden met de landelijke coronamaatregelen.

De komende periode staan aanvullende actiedagen in andere wijken gepland. Drugscriminaliteit brengt grote risico’s met zich mee zoals brandgevaar, wateroverlast, stank en schade aan woningen. Daarbij gaan achter de kwekerijen vaak criminele organisaties schuil. Vermoedens van illegale activiteiten kunnen altijd anoniem gemeld worden via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*