Dodenherdenking Stein, 4 mei

In Nederland zijn door het hele jaar heen herdenkingen van verschillende groepen oorlogsslachtoffers. Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we alle oorlogsslachtoffers samen. In Stein is deze herdenking traditioneel bij het Kapelaan Berix-monument.

Zonder publiek

De Dodenherdenking in Stein bij het Kapelaan Berix-monument zal dit jaar vanwege de coronamaatregelen zonder publiek gehouden worden. In 2020 was er een herdenking samen met de gemeenten Beek en Sittard-Geleen. Toen sprak elke burgemeester een deel van de gelijkluidende toespraak uit vanuit het eigen gemeentehuis.

Dit jaar zal burgemeester Marion Leurs-Mordang dat op gepaste wijze op 4 mei op locatie doen, zonder publiek. De ceremonie en het herdenkingsprogramma zijn live te volgen via de lokale omroep. De gemeente organiseert dit samen met Stichting Dodenherdenking Stein.

Halfstok

Aan de inwoners wordt gevraagd om op 4 mei de vlag halfstok te hangen. Dit als teken van eerbied en respect voor oorlogsslachtoffers. Dit betreft dan de Nederlandse driekleur zonder wimpel van zonsopgang tot zonsondergang. Iedereen wordt gevraagd om om 20.00 uur twee minuten stilte in acht te nemen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*