De gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek kondigen noodverordening af

group of policemen on horse
Photo by Harrison Haines on Pexels.com

26 november 2021 – De burgemeesters van de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek kondigen een noodverordening af. De noodverordening geldt van vrijdag 26 november 2021 12.00 uur tot maandag 29 november 2021 8.00 uur.

De verordening houdt in dat in alle drie de gemeenten niemand zijn of haar gezicht volledig mag bedekken, niemand mag samenscholen en er een verbod is op vuurwerk en objecten die als wapen kunnen worden gebruikt. Ook wordt het voor de politie mogelijk om preventief te fouilleren. Aanleiding voor de maatregel zijn berichten op sociale media en de rellen afgelopen weekend in Stein. Met het instellen van de noodverordening treffen de burgemeesters maatregelen om bij onrust direct te kunnen optreden. 

“Als gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein staan wij geweld – in het bijzonder tegen onze hulpverleners – en vernielingen aan het bezit van ondernemers en inwoners niet toe. Daar trekken we een duidelijke grens. Als gemeenten nemen we daarom voorzorgsmaatregelen om bij eventuele onrust relschoppers te beperken in hun bewegingsvrijheid en ze te kunnen aanpakken”, aldus de burgemeesters. 

Lees de hele noodverordening op https://www.sittard-geleen.nl/Inwoners/Actueel/Nieuws_en_persberichten/November_2021/De_gemeenten_Sittard_Geleen_Stein_en_Beek_kondigen_noodverordening_af

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*