D66 stelt vragen over informatievoorziening COVID-19 van gemeente Sittard-Geleen

“De maat is vol” zo stelde de voorzitter van bestuur van het Zuyderland Medisch Centrum naar aanleiding van de onaangename telefoontjes die het ziekenhuispersoneel ontvangt. Zowel de D66-fractie als het Zuyderland MC constateren beide dat dit voortkomt uit de verspreiding van nepnieuws en/of het onvoldoende toereiken van correcte informatie m.b.t de COVID-19 pandemie. Dit resulteert in een onwenselijke situatie waarin patiënten in de wacht worden gezet, terwijl de druk op de zorg momenteel al buitengewoon hoog is.

Steunfractielid Pepijn Pi, ook voorzitter van het afdelingsbestuur, stelde samen met burgerraadslid Cyril Laugs vragen richting het College van burgemeester en wethouders in Sittard-Geleen.

Andere instanties

Pi en Laugs schrijven in hun brief: “Naar aanleiding van deze berichten, constateert de D66-fractie dat dit soort overlast voor een groot deel voortkomt uit bewuste of onbewuste verspreiding van zogenaamd nepnieuws, berichten waarvan de inhoud niet gebaseerd is op feiten. Onze fractie vermoedt dat niet alleen het Zuyderland Medisch Centrum hiermee geconfronteerd wordt maar dat ook andere instellingen, bedrijven en/of personen last hebben van personen die de ernst van de situatie niet goed inschatten. Wellicht hebben medewerkers en bestuurders van de gemeente hier ook last van. Volgens D66 wordt het verspreiden en delen van ‘nepnieuws’ mede veroorzaakt door onvoldoende bewustzijn van de ernst van de huidige pandemie en/of ontoereikende communicatie, waardoor de correcte informatie niet of in onvoldoende mate terechtkomt bij de personen en of instanties waarvoor deze bedoeld is.”

Vragen

Aan het college wordt gevraagd of zij bewust zijn van de overlast bij het Zuyderland en hoe het college hierop reageert, maar ook of het college bekend is met overlast met andere instellingen, bedrijven of personen.

De brief zal in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 25 februari 2022 worden behandelt. Voor deze datum zal het college op de brief reageren.

Zie ook

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*