Burgerinitiatief Genhout richt coöperatie op

Burgerinitiatief Genhout gaat een coöperatie oprichten. Iedereen die dat wil, kan lid worden en meebeslissen over projecten die de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van het Beekse dorp behouden en verbeteren.

Bijna een jaar geleden presenteerde Burgerinitiatief Genhout voor GEK een ambitieuze dorpsvisie. In de visie stonden tal van projecten die de deelnemers aan het initiatief voor ogen hadden om hun dorp in de toekomst aantrekkelijk, leefbaar en veilig te houden.

Inmiddels liggen er een aantal concrete plannen op tafel die donderdag 21 oktober in Gasterie Genhout Treft aan de gemeenschap zullen worden gepresenteerd. Enkele voorbeelden: het realiseren van een kabouterpad, dorpsgaard, ontmoetingsplek voor ouderen en een podium in het gemeenschapshuis. De avond begint om 20.00 uur.

Jos Nijsten, voorzitter van Burgerinitiatief Genhout: “Ik ben er ontzettend trots op dat we een aantal zeer concrete plannen kunnen voorleggen aan de Genhoutse gemeenschap waarmee we direct aan de slag kunnen. Om de projecten daadwerkelijk uit te kunnen voeren, is het nodig om een stichting of een coöperatie op te richten. Wij hebben gekozen voor het oprichten van een coöperatie omdat we iedereen in Genhout de mogelijkheid willen bieden om lid te worden en mee te beslissen over projecten die we als gemeenschap belangrijk vinden.”

Wethouder Rob Schwillens: “Op zoveel lokale betrokkenheid en daadkracht kun je als wethouder alleen maar ontzettend trots zijn. De inwoners van Genhout zijn doeners. Zij wachten niet af, maar steken zelf hun handen uit de mouwen en vragen aan de gemeente om daarbij aan te sluiten. De Gemeente Beek denkt en doet graag met het burgerinitiatief mee. Dat betekent niet automatisch dat in Genhout opeens alles kan, maar ik geloof dat als we zij aan zij staan én denken vanuit mogelijkheden we samen een heel eind komen.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*