Burgemeester sluit twee woningen in Beek na vondst hennepplantages

Afbeelding van Kat Wilcox via Pexels

Burgemeester Christine van Basten-Boddin heeft op vrijdag 29 januari 2021 twee woningen in Beek gesloten. De woningen gaan voor de duur van drie maanden dicht. In de ene woning trof de politie een in werking zijnde hennepplantage met 300 hennepplanten aan. In de andere woning werden ruim 950 hennepplanten en bijna zes kilo hennep aangetroffen.

De burgemeester kan bij het aantreffen van een hennepplantage of een handelshoeveelheid hard- of softdrugs besluiten om een woning of bedrijfsruimte te sluiten. Hennepplantages leiden vaak tot onveilige situaties voor omwonenden, denk daarbij aan brandgevaar, ripdeals, overlast, inbraak. Doel van de sluiting is het herstellen van de openbare orde en veiligheid. De hennepplantage zorgde voor onrust bij omwonenden. Zij maakten zich ernstige zorgen over hun veiligheid.

Burgemeester Van Basten-Boddin: “Veel hennepkwekerijen bevinden zich in slaapkamers, kruipruimtes of op zolders in gewone woonwijken en dit heeft tot gevolg dat de veiligheid van een hoop mensen in het geding is. Omwonenden kunnen geconfronteerd worden met brand door oververhitting, instortingsgevaar of aantasting van de gezondheid door waterlekkage, gassen of pesticiden. Ik druk daarom iedereen op het hart: doe bij het vermoeden van een hennepplantage in uw buurt melding bij de politie of Meld Misdaad Anoniem.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*