Beleef- en ontmoetingsdagen voor senioren in de gemeente Sittard-Geleen

Ecsplore

Een samenwerking tussen Ecsplore en Partners In Welzijn. In de gemeente Sittard-Geleen worden in 2021 in elk stadsdeel beleef- en ontmoetingsdagen georganiseerd, speciaal gericht op senioren.

De beleef- en ontmoetingsdagen zijn bedoeld voor alle senioren (55 jaar tot 85 jaar en ouder) om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van educatie, cultuur en sport/bewegen. Maar ook om antwoord te krijgen op alle vragen rondom gezondheid en leefbaarheid in de wijk. Daarnaast tracht Ecsplore zoveel mogelijk senioren te motiveren actief te (blijven) participeren in de maatschappij door het vinden van bijvoorbeeld nieuwe hobby’s, vrijwilligerswerk of andere zinvolle en dankbare bezigheden. Preventie en zelfredzaamheid, evenals de dimensies van Mijn Positieve Gezondheid zijn belangrijke pijlers waarop de beleef- en ontmoetingsdagen zijn gebaseerd.

Vervolgprogramma

In opvolging van deze Beleef- en ontmoetingsdagen wordt er aansluitend een 3 weken lang gevarieerd vervolgprogramma aangeboden door Ecsplore in samenwerking met externe partijen. Deelnemers kunnen dan zelf ervaren wat er op het gebied van educatie, cultuur, sport/bewegen te beleven valt in hun eigen wijk. Met dit vervolgprogramma hoopt Ecsplore senioren te helpen aan een duurzame actieve leefstijl ter bevordering van hun gezondheid op fysiek, mentaal en sociaal vlak.

Deelname is gratis. Aanmelden wordt op prijs gesteld vanwege de voorbereidingen. Het aanmeldpunt voor de beleef- en ontmoetingsdagen in Sittard en Geleen, het programma en meer informatie is te lezen op de website van Ecsplore.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*