Aansluiting fietspad Hasseltsebaan op nieuwbouw DaCapo College

Opening nieuw fietspad Dacapo college. Foto: Ermindo Armino

Bij de nieuwe vestiging van het DaCapo College aan de Havikstraat is vrijdag de aansluiting op het fietspad aan de Hasseltsebaan in gebruik genomen. Dankzij een nieuwe toegangspoort aan de achterzijde van het gebouw hoeven scholieren uit Limbricht, Born en de omliggende kerkdorpen niet langer over de drukke Limbrichterweg te fietsen.

Het fietspad langs de Hasseltsebaan is verdubbeld, waardoor fietsers uit beide richtingen het kunnen gebruiken. Aan de voorkant van de school op de Havikstraat is een nieuwe oversteekplaats aangelegd, waardoor fietsers die vanuit het centrum komen direct naar de ingang aan de voorkant kunnen fietsen.

De maatregelen zijn genomen na overleg met de school en het wijkplatform Limbrichterveld. “De nieuwe aansluiting is niet alleen veiliger voor de scholieren die tijdens de spits niet meer door het drukke verkeer heen hoeven te manoeuvreren”, zegt wethouder Eefje Joosten (Mobiliteit). “Ook het verkeer kan door deze maatregel beter doorstromen op deze toch al drukke verkeersader. En de buurt, waar veel scholen dicht bij elkaar liggen en bewoners vooral in de ochtend en middag last hebben van de vele fietsers en ouders die hun kinderen komen ophalen, ontlast.”

Bij het ontwerp van het nieuwe fietspad aan de Hasseltsebaan is samengewerkt met de Provincie Limburg die, ook door de grote tijdsdruk op het project – het moest voor aanvang schooljaar af – ervoor heeft gezorgd dat de vertraging door vergunningen en omleidingen beperkt is gebleven. De aanleg van het fietspad en de oversteekplaats hebben ongeveer 250.000 euro gekost, die de gemeente Sittard-Geleen voor haar rekening heeft genomen.

Aan de Havikstraat neemt het DaCapo College intrek in het voormalige gebouw van Zuyd Hogeschool, die in een eerder stadium is verhuisd naar Ligne. “DaCapo College zat verspreid over diverse locaties in de gemeente”, zegt wethouder Pieter Meekels (Economische Zaken, Onderwijshuisvesting). Met deze centrale huisvesting is aan de wens van het schoolbestuur voldaan. Bovendien voldoet het gebouw nu aan de laatste innovaties op het gebied van onderwijshuisvesting en duurzaamheid. Het wordt bijvoorbeeld aangesloten op Het Groene Net, niet alleen voor warmte maar ook voor de koeling van het hele gebouw.”

De nieuwe vestiging van het DaCapo College wordt officieel geopend tijdens de open dagen van de opleiding, begin 2020.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*