Gemeente koopt oud V&D-pand in Sittard

Het pand. (foto: 1limburg)

Sittard-Geleen, 7 november 2019 – De gemeente Sittard-Geleen koopt het voormalige V&D-gebouw aan de Markt in Sittard van Metroprop. Daardoor kan de huidige winkelbestemming van het pand gehaald worden en wordt 12.000 vierkante meter winkelruimte weggehaald. Met de aankoop is een bedrag van 3,5 miljoen euro gemoeid.

,,Het leegstaand V&D-pand in Sittard is velen al jaren een doorn in het oog,” weet wethouder Pieter Meekels (stedelijke ontwikkeling en vastgoed). ,,We krijgen nu een unieke kans om in het centrum van Sittard een nieuwe ontwikkeling in gang te zetten,” aldus Pieter Meekels, die aangeeft dat er mogelijk ook verbindingen kunnen worden gelegd met ontwikkelingen in het Agnetenklooster aan de Plakstraat en het daarachter liggend gebied.

Wat er precies met het oude V&D-pand gaat gebeuren, staat nog niet vast. Feit is wel dat er geen plek meer is voor detailhandel. Daarom is de provincie in principe bereid om bij te dragen, zegt gedeputeerde Andy Dritty. “Het uit de markt halen van m2 retail past in de afspraken die we met de gemeente hebben gemaakt om de centrumfunctie van Sittard te versterken; het is een belangrijke stap op weg naar een toekomstbestendige binnenstad met een aantrekkelijk woon-, verblijf-, leer- en werkklimaat.”

Ook Jos van de Mortel, de eigenaar/directeur van Metroprop, is content met de verkoop, hoewel hij aangeeft dat de nu overeengekomen koopprijs van 3,5 miljoen euro een stuk lager is dan het bedrag dat hij oorspronkelijk in gedachten had. ,,Een nieuwe retailontwikkelling op dit moment op deze plek zal zich niet snel zal terugbetalen,” realiseert Van de Mortel zich.

Wat de gemeente precies met het voormalige V&D-pand gaat doen, staat nog niet vast. Meest voor de hand liggende optie is om een nieuwe invulling te bekijken in samenhang met de mogelijke ontwikkelingen voor het gebied Zitterd Revisited Zuid (tussen de Plakstraat en de Engelenkampstraat). Alle opties zijn daarbij open. ,,Ik denk wel dat we het in elk geval over een ding op voorhand eens zijn, en dat is dat bij welke ontwikkeling dan ook de gevel aan de zijde van Markt meer in overeenstemming moet worden gebracht met het historische karakter van de Sittardse Markt,” aldus Pieter Meekels.

Begin volgend jaar wordt de raad gevraagd akkoord te gaan met de aankoop van het oude V&D-pand en komt er meer duidelijkheid over de mogelijke bestemming van de locatie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*